Английският защитник Кайл Уокър разбира публичното недоволство, че новият селекционер на „трите лъва“ няма да е местен, но смята, че Томас Тухел е страхотно назначение. Германецът бе избран като наследник на Гарет Саутгейт, ставайки едва третият чуждестранен мениджър на Англия след Свен-Йоран Ериксон и Фабио Капело.  На Острова веднага се появиха критики, насочени към Футболната асоциация за пренебрегване на английските кандидати.

Уокър беше на страната на губещите, когато Тухел изведе Челси до титлата в Шампионската лига през 2021 г. и твърди, че става дума за резултати.

„Мога да разбера английската публика, която смята, че трябва английски мениджър да поеме контрола над националния отбор.  Но за мен става въпрос за това кой ще постигне резултатите. Той доказа в големите клубове, че може да управлява големи играчи с трудни характери, като ПСЖ. Отиде в Челси и спечели Шампионската лига срещу Манчестър Сити, което остава здраво в съзнанието ми. Това е страхотно назначение и ще бъде още по-добро, ако ме използва в състава“, заяви Уокър в подкаст на BBC.

Тухел, който започва новата си работа на 1 януари, получи само 18-месечен договор и има за задача да спечели Световното първенство през 2026 година. Уокър, който участва и в двете поражения на английския отбор във финали на европейски първенства под ръководството на Саутгейт, смята, че би било „разочарование“, ако тази група играчи не спечелят трофей.

„Би било разочароващо, ако не видим трофей с групата от играчи, които имаме, на хартия е невероятно, но нищо не се дава даром във футбола“, добави той.

Уокър, който има 91 мача и иска да достигне 100, ще бъде на 36, когато дойде Световното първенство и знае, че мястото му в самолета не е гарантирано.

„Ще видим. Не отписвам себе си, но съм реалист, че формата ми трябва да ме изпрати на първенството, не можете просто да сте там, защото сте били във форма в миналото. Но едно е ясно - има нужда от малко опит в отбора“, завърши Уокър.

Следвай ни: