Президентът на Барселона Жоан Лапорта изрази задоволство от досегашната работа на новия наставник на тима Ханзи Флик и обясни защо реши да предприеме треньорската смяна, чрез която беше освободен от своя пост легендарният за каталунците Чави Ернандес.

“Флик направи революция на пейката на Барса. Той е човек на клуба, който се интегрира в града, като е приветлив, близък с хората, взискателен, дисциплинарен и образец за лидер. Професионалист е, но и с човешко отношение. Също така е директен. Много сме доволни от работата, която върши. Бях сигурен, че щеше да се справи добре, но ме изненада способността му да се интегрира, която е доста ефективна. Той ходи да гледа и дубъла, взаимоотношенията с отговорниците за детско-юношеския футбол са много близки. Трябва да има максимална координация между отделите. Флик го разбира перфектно и си спечели доверието на всички. Много съм доволен.

🔵🔴 Laporta: "Flick has revolutionized the approach as manager. He is a club man, integrated in the city, he is affable, close to the people, demanding, disciplined, preaches by example".

"He is professional but has human treatment. We are very happy with the work he's doing". pic.twitter.com/cHIV0GgIvx

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) October 17, 2024

Чави пристигна в труден момент и се справи добре, печелейки Суперкупата и Ла Лига. След това обаче нещата не функционираха добре и направихме смяната. Трябваше да променим някои неща, но това не е критика към Чави. Мисля, че трябваше да направя това, което беше най-доброто за Барса, както съм правил преди. Същото се случи и с Куман. Клубът е най-важен, Барса е над всичко, включително над мен и ръководството ми. Някои мои решения ме натъжават, но трябваше да направя най-доброто за Барса. Нямаше да подпиша с Флик, ако Деко не го беше одобрил. Надявам се, че времето ще излекува всичко. Заболя ме например решението ми за раздялата с Роналдиньо. Това са решения, които са трудни за вземане, но са и бяха необходими”, кометира Лапорта в обширното си интервю за клубната телевизия.

Следвай ни: