Мениджърът на Ливърпул Арне Слот обяви двубоят с Челси в неделя като най-трудния мач за отбора му от началото на сезона. С него мърсисайдци влизат в изключително тежка серия от срещи, като едва след нея може да бъде направена реална оценка за нивото на “червените”, смята нидерландецът. До следващата пауза за националните отбори през ноември Ливърпул има мачове с Челси, РБ Лайпциг, Арсенал, Брайтън (два пъти), Байер (Леверкузен) и Астън Вила.

“Ако един отбор се оценява за представянето си в рамките на едва една седмица, няма да е честно. Трябва да оцените представянето ни след този период, след седем или осем мача. Тогава ще знаем по-добре как се представяме. Нормално е да имаме трудни двубои в Шампионската лига и Премиър лийг. Единствените, които през последните два сезона показаха, че могат да се справят добре и във Висшата лига, и в Шампионската лига, бяха Манчестър Сити и Арсенал. Най-добре можете да прецените как се справяме ние след четири седмици.

Алисон със сигурност няма да е нас през следващите седмици, което е голям удар и за него, и за нас. Куивин Келъхър обаче също се справяше много добре в последните години, както и от началото на този сезон, така че имаме добър заместник. Имаме проблеми и днес ще разберем доста неща, защото това е първият ден, в който всички са тук. Мак Алистър пропусна един мач за Аржентина, но игра след това. Костас Цимикас пропусна двубоя с Англия. Ендо беше болен. Ще видим днес как са всички.

Ако погледнете класирането, това е най-трудният ни мач досега. Манчестър Юнайтед е топ клуб и похарчи доста пари, което важи и за Челси, но те се справят наистина добре. Много е важно да играем добре в защита. Правили сме го до момента, но сега се изправяме срещу много по-добри играчи. Челси, подобно на Юнайтед, разполага със страхотни футболисти. Трябва да ги контролираме като отбор, но също така трябва да създадем и собствени положения. Ние също имаме играчи, които могат да отбележат. Със сигурност в неделя ще е интересен мач.

Челси имаше успехи още през втората половина на миналия сезон, така че с новите играчите и добрият мениджър не е изненада да видите техните резултати. Първото нещо, което виждам, е, че имат млади футболисти с дългосрочни договори. Те са голяма заплаха за топ 3 или 4 и така ще бъде и през следващите години”, заяви Слот по време на днешната си пресконференция.

Както на всеки свой брифинг, нидерландецът бе попитан за евентуалните нови договори на играчите с изтичащи контракти, но за пореден път Слот заяви, че няма какво ново да каже по тази тема и е доволен единствено, че тези футболисти се представят добре.

Следвай ни: