В Милан отново са потърсили Челси относно възможността да привлекат нападателя Ромелу Лукаку, съобщават “Скай Спорт Италия” и “Гадзето дело спорт”. Както е известно, в началото на месеца се заговори за интерес на “росонерите” към бившия играч на Интер и Рома.

Приоритет на миланския гранд за нова “деветка” си остава Джошуа Зиркзее от Болоня, но там преговорите са в застой заради високата комисионна на агента Киа Джорабчиан, а освен това Манчестър Юнайтед също напира за 23-годишния нидерландец. Затова в Милан са решили същевременно да започнат да работят и по потенциалното привличане на Лукаку. Според информациите намерението на клуба е да вземе белгийския национал под наем, въпреки че в Челси настояват да получат голяма сума по сделката. Ръководството на “Дявола” е предвидило и среща с агента на играча, за да се разбере осъществимостта на евентуалния трансфер.

AC Milan want to sign Romelu Lukaku from Chelsea, according to @DiMarzio 🗞️

Imagine how that will go down in Milan 😬👀 pic.twitter.com/asKyHhwfdF

— LiveScore (@livescore) June 26, 2024

От “Гадзета” твърдят, че Лукаку е готов да заиграе за Милан, въпреки че бившият му треньор в Интер Антонио Конте иска да го вземе със себе си в Наполи. Както съобщава Николо Скира, интересът на “партенопеите” е по-голям от този на Милан и разполагат със съгласието на 31-годишния футболист, но засега не са предприели никакви действия, тъй като все още не е ясно бъдещето на настоящия им нападател Виктор Осимен.

Последвайте каналите ни в: