Селекционерът на Румъния Едуард Йорданеску бе във възторг след класирането на тима му за 1/8-финалите на Евро 2024. Северните ни съседи спечелиха своята група "Е" след равенството 1:1 със Словакия в последния си мач. Наставникът заяви, че подобно нещо се случва веднъж в живота.

"Подобно нещо се случва веднъж в живота. Благодаря на феновете, които направиха така, че да се чувстваме като у дома си в тези три мача. Благодаря и на всички в Румъния. Горд съм да бъде румънец, мисля, че всички са горди. Невероятно е, дано продължим още напред. Поздравявам моите играчи за духа, който показват. Успяхме да се върнем, след като губехме с 0:1. Играхме с дух и сърце, интелигентност и баланс. Направихме всичко, за да победим", заяви Йорданеску.

"Видях голямо желание и преса. Най-голямото напрежение дойде от това, че искахме да възнаградим феновете за всичко, което ни дадоха. Бяхме организирани, на това ниво трябва да се тича много, да се реагира правилно. Ние направихме точно това", допълни специалистът.

Последвайте каналите ни в: