Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изрази задоволството си от преодоляния първи кръг на “Уимбълдън” с чиста победа над Душан Лайович - 6:3, 6:4, 7:5 за 1 час и 46 минути игра.

“Не знам какво да кажа за играта си. Нямах търпение да изиграя първи си мач, въпреки че винаги съм нервен преди първи мач на “Шлемовете”. Имах пеперудки в стомаха, не бях сигурен как ще се представя, но разчитах на добрата си подготовка.

Първите два сета бяха много добри, но в третия ме болеше рамото. Много съм щастлив, че спечелих в три сета, защото изпитвах проблеми.

"I'm very grateful for where I'm at right now"@GrigorDimitrov was in a very appreciative mood following his first-round win#Wimbledon pic.twitter.com/pQCjXAtyVC

— Wimbledon (@Wimbledon) July 1, 2024

На трева трябва да си готов за всяка точка. Просто се чувствах добре до онзи момент, но понякога една грешка може да обърне нещата. На трева с еднорък бекхенд е по-трудно, защото трябва да се движиш различни и да си много ниско.

Работих върху подобрението на движението си и се радвам, че ми се получи.

Напоследък много ме питат за възрастта ми, но няма нищо случайно - работил съм много през кариерата си и сега ми се отплаща с резултати. Не искам обаче да губя, защото загубите болят много. Но се старая да се наслаждавам на играта си и съм много щастлив да играя пред такава публика вече 14 години”, каза Димитров.

Последвайте каналите ни в: