Волейболният Берое 2016 (Стара Загора) приключи своята селекция за новия сезон 2024/25 в Efbet Супер Волей. Старозагорци запазиха гръбнака на своя състав от изминалата година, с новопривлечен играч на поста диагонал и завръщане на състезател на поста либеро. В същото време в Берое ще играят четирима чужденци, като тимът се подсилва с легионери от четири различни националности.

Президентът на клуба Живко Желев коментира за BGvolleyball.com, че амбицията е надграждане спрямо изминалия сезон и участие в Европа, а ето още какво каза той за селекцията и целите:

"За съжаление се получава ситуация, в която има вече недостиг на добри български състезатели в родното първенство. Не можахме да намерим такива, които да отговорят на заплащането и качеството. Това налага да взимаме чужденци. През новия сезон ще имаме четирима. На полето може да са трима едновременно. Ще избираме най-подходящата схема според противника, с когото предстои да играем."

"С привлечените чужденци имаме двегодишни договори. Целта е да изградим един отбор, който да играе добър волейбол и да остави по-трайна следа. Същевременно ще разчитаме и на юношите ни от школата, като ще работим в посока те да израстват и да стават все по-добри състезатели“, каза още Желев.

Относно целите за новия сезон, Живко Желев заяви, че една от основните е надграждане на класирането от изминалия шампионат (б.р. 6-о място) и участие по възможност в Европа.

"Винаги сме имали високи цели. Стремежите ни са да обиграем отбора, така че той да се бори за призово място. Имаме огромно желание и при всички положения ще се опитаме да подобрим шестото място от изминалия сезон. Ще се борим да влезем сред участниците в евротурнирите“, завърши шефът на клуба.

Последвайте каналите ни в: