Работата в мъжкия национален отбор продължава, въпреки че състезанията за 2024-a година официално приключиха. След края на участието на България в Лигата на нациите (VNL) новият селекционер на тима Джанлоренцо Бленджини разпусна отбора за една седмица почивка. Самият той се прибра за кратко в родината си и от няколко дни отново е в България.

Италианският специалист повика на лагер в София част от състезателите, които използва и в Лигата на нациите, но и такива, с които за първи път ще работи. Самият Бленджи заяви това си намерение при представянето си.

"Имаме две основни цели – да изиграем Лигата на нациите и след това да направим лагер, с който ще опитаме да включим още млади играчи в проекта", посочи на пресконференция в началото на месец май Бленджини.

От началото на седмицата в столичната зала "Христо Ботев" се подготвят 15 състезатели. Сред тях са Томислав Русев и Николай Иванов, които започнаха подготовка с националния отбор за младежи до 20 години, но по желание на Бленджини се включиха при мъжете, за да се запознае от близо с качествата им.

На 8 юли Джанлоренцо Бленджини заедно с представители на БФВолейбол ще дадат пресконференция в зала "Родина" на националния стадион "Васил Левски". Събитието ще бъде с начало 12,30 часа, а темите ще бъдат обобщение на представянето ни в Лига на нациите и относно настоящия лагер.

От 9 юли (вторник) подготовката на мъжете ще продължи в Пазарджик. Планирано е пътуване до Финландия на 26 юли, където ще се играят контроли с представителния отбор на домакините.

Извиканите 15 волейболисти на лагер са:

Разпределители: Симеон Николов и Стоил Палев

Диагонали: Венислав Антов и Дейвид Кръстев

Посрещачи: Георги Татаров, Владимир Гърков, Денислав Бърдаров, Николай Иванов и Руси Желев

Центрове: Борис Начев, Илия Петков, Томислав Русев и Преслав Петков

Либера: Георги Митов и Калоян Ботев

Снимки: БФВолейбол

Последвайте каналите ни в: