Новакът в Премиър лийг Саутхамптън привлече в състава си левия защитник Чарли Тейлър със свободен трансфер от Бърнли, съобщиха от клуба. 30-годишният Тейлър, бивш юношески национал на Англия, парафира контракт за следващите два сезона. 



Бранителят записа 28 мача с гол и асистенция в елита през последната кампания, но не успя да помогне на Бърнли да избегне изпадането и той реши да напусне "Търф Муур" след седем сезона, въпреки че получи предложение за нов контракт.

"It just feels the right fit." 🤝

Watch Charlie Taylor's first interview on the official Saints app 📲

— Southampton FC (@SouthamptonFC) July 1, 2024

“Развълнуван съм. Мисля, че взех правилното решение. Очаквам с нетърпение да започнем. Саутхамптън е огромен клуб, който се завърна във Премиърлийг. Ще бъде нов добър опит за мен", коментира Тейлър.  

Юношата на Лийдс стана третото ново попълнение в състава на “светците” през това лято след опитния 36-годишен полузащитник Адам Лалана, който се завърна в родния си клуб със свободен трансфер от Брайтън, както и английския младежки национален защитник Тейлър Харууд-Белис, който парафира за четири сезона след сделка за около 20 милиона лири с шампиона Манчестър Сити.

Последвайте каналите ни в: