Манчестър Юнайтед е предложил да съкрати 250 служители като част от програма за съкращения в целия клуб, каза пред "Ройтерс" източник, близък до управлението. Решението ще засегне всички нива, отдели и структури на клуба с изключение на неговата благотворителна "Фондация Манчестър Юнайтед", се казва още в информацията. Съкращенията, за които първи писа вестник "Дейли Мейл", представляват около 22 % от работната сила в клуба.

20-кратните английски шампиони през изминалата кампания направиха най-лошия си сезон от 1990-а година насам, завършвайки на 8-о място във Висшата лига.

Решението за съкращаване на персонала идва месеци след като британския милиардер Джим Ратклиф взе дял от 25% в Манчестър Юнайтед и пое управлението на техните футболни операции, опитвайки се да върне силата на тима на терена и отново да го доближи до борещите се за титлата конкуренти.

Manchester United plans to cut 250 jobs, source says https://t.co/lpzAzKLrbp pic.twitter.com/Do3rWsWXGi

— Reuters UK (@ReutersUK) July 3, 2024

Манчестър Юнайтед имаше около 1112 служители към юни миналата година година, включително играчи, треньори, административен персонал и други. Клубът, който трябва да отчете резултати от третото тримесечие на 10 юли ще посрещне новия главен изпълнителен директор Омар Берарда, който идва от градския съперник. Берарда до момента работеше в компанията-майка на Манчестър Сити, която се казва Сити Футбол Груп.

Юнайтед ще играе във втория по сила турнир на УЕФА през предстоящата кампания - Лига Европа, което дойде благодарение на спечелената Купа на Англия. Иначе класирането им в първенството беше крайно недостатъчно, за да се наредят в новия формат на по-доходоносната Шампионска лига.

Последвайте каналите ни в: