Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон в крайна сметка реши да продължи работата си като отговорник на делегацията на италианския национален отбор. Това обявиха от местната футболна федерация (FIGC), добавяйки, че той е удължил своя договор.

Както е известно, световният шампион от Мондиал 2006 беше назначен на поста през миналото лято с цел да помогне на настоящите национали със своя опит, както беше с покойния Джанлука Виали на Евро 2020. Въпреки това “Скуадра адзура” се провали при защитата на титлата си в турнира и беше детронирана още в 1/8-финалите на Европейското първенство в Германия. Затова вчера се появиха информации, че Буфон е поискал среща с президента на федерацията Габриеле Гравина, за да обсъдят дали да продължат своето сътрудничество. В крайна сметка въпросната среща е имала положителен резултат и бившият страж ще продължи да изпълнява задълженията си към националния тим.

“Джиджи е изключителен ресурс за FIGC и националния тим. Той се впусна в новата си роля с големи готовност и професионализъм. Благодаря му за силното желание да продължи да дава своя принос към каузата на “адзурите”. В съотвествие с това, което беше съобщено в деня на неговото представяне, след като той получи дипломата си за спортен директор от курсовете в “Коверчано”, моето намерение е да го назнача на по-оперативна роля в нашата структура. Неговото потвърждаване беше първата ми цел за подновяването на националния тим, като това е страхотна новина за италианския футбол”, коментира доволният Гравина.

🚨Buffon with a great sense of responsibility, asked to take stock with the FIGC to assess the future conditions

Today following meetings, the FIGC announced that Buffon will REMAIN head of delegation of the Azzurri✅ @DiMarzio

“The Azzurri is my second skin”💙 pic.twitter.com/AUBbb9uKoX

— AzzurriXtra🇮🇹 (@XtraAzzurri) July 3, 2024

“Синята фланелка е втората ми кожа. Щастлив съм, че ще имам възможността да продължа пътя ми на ръководител, който започна само преди почти година в националния тим. Благодаря на президента Гравина за неговото уважение и, както винаги съм правил в моята кариера, ще давам всичко от себе си за националния отбор. През последните месеци успях да науча неща, с които се надявам, че ще помогна за развитието на проекта ни за клубовете, както и за подсилването на всички наши национални състави”, заяви радостният Буфон.

Последвайте каналите ни в: