От КОНМЕБОЛ признаха за съдийска грешка, която е ощетила Бразилия в последния двубой на тима от група D на Копа Америка. Става въпрос за недоглеждане на ВАР при равенството 1:1 на “Селесао” с Колумбия.

В 42-рата минута на мача бразилците поискаха дузпа за нарушение на Даниел Муньос срещу тяхната звезда Винисиус Жуниор. Главният съдия Хесус Валенсуела обаче подмина ситуацията, като помощниците му от ВАР все пак я прегледаха, но не му съобщиха за нищо нередно и така играта продължи без наказателен удар при резултат 1:0. Любопитното е, че само няколко минути по-късно именно Муньос вкара изравнителното попадение за Колумбия.

От южноамериканската футболна централна обаче излязоха с официално изявление, в което отчетоха въпросната грешка. “ВАР анализира различни ъгли, скорости и съображения, но не успя да идентифицира, че защитникът не докосва топката преди безразсъдно да влезе в контакт с нападателя. Следователно ВАР погрешно потвърди оригиналното решение на съдията на терена”, заявиха от КОНМЕБОЛ.

🚨¿FUE O NO FUE PENAL?

⚠️📺La @CONMEBOL ha revelado los audios del VAR en la jugada del penal no sancionado del colombiano Daniel Muñoz a Vinicius Jr

🗣️"Primero pellizca la pelota y luego se da el contacto"

📻#ElVBarCaracol lunes a viernes de 2 a 4pm por @CaracolRadio pic.twitter.com/EHikklUw4t

— El VBAR CARACOL (@VBarCaracol) July 3, 2024

Това признание не помага по никакъв начин на Бразилия, която заради това реми завърши на второ място в групата с актив от пет точки, докато Колумбия запази първата позиция с два пункта повече. Така “кариоките” ще се изправят в 1/4-финалите срещу Уругвай, и то без наказания Винисиус, а “лос кафетерос” ще срещнат Панама.

Последвайте каналите ни в: