Капитанът на Ботев (Пловдив) Ивелин Попов сподели очакванията си за предстоящото дерби с Локомотив (Пловдив). Специално за предаването “Домът на футбола” по DIEMA SPORT опитният футболист разкри какво означава за него този мач.

“Този мач винаги е специален. Затова и тръпката я има още с излизането на програмата за първенството. Всички се вълнуваме от дербитата с Локомотив.”

“Още пазя чувството от предишния мач – беше някак си по-южно и по-страстно. Имаше уникална атмосфера, доминирахме, но за съжаление не успяхме да спечелим и се надявам сега да го направим. Пожелавам на всеки млад играч да играе в това дерби и да изпита това усещане, защото е невероятно.”

“Няма значение, че дербито е между двата мача с Панатинайкос в Лига Европа. Човешкият организъм е пълен с резерви и може да надскача себе си – именно това е силата на колектива. Щастлив съм от екипа, който успяхме да създадем в Ботев. Това е много важно.”

“Може да прозвучи като флирт с публиката, но когато ме посрещат така, аз мога само да се поклоня и да благодаря. И това, че имаше толкова много фенове, пропътували разстоянието до Марибор, е най-големият ни успех и си признавам, че ме гъделичка.”

“Бил съм капитан на 7-8 отбора, но не мога да кажа каква е рецептата да си лидер. Може и така да се раждаш, но все пак опитът е важен. Отговорността е много по-голяма, когато си с лентата.”

“Да, спечелихме Купата на България, но 9-то място не е ОК за мен. Ботев трябва да се бори за медали и за финал за купата. Младите да се научат да имат принадлежност към клуба, за който играят. И се правят много жертви, когато искаш клубът да успее.”