ЦСКА - София продължава с катастрофалното си представяне от началото на сезона!

Днес "червените" загубиха с 1:2 гостуването си на Арда от 6-ия кръг на efbet Лига, инкасирайки трето поредно шампионатно поражение и общо четвърто след пет изиграни официални срещи. Чинонсо Офор откри резултата за тима от Кърджали в 42-ата минута, а в 53-ата Иван Тилев удвои. Годуин Коялипу върна едно попадение в 85-ата минута.

Двата отбора си размениха и по една греда. И в този сблъсък футболистите на Стипич допуснаха куп положения пред своята врата, а инкасираните два гола бяха най-малкото, с което те се отърваха. Очакванията след поредната катастрофална продукция са, че ще има сериозни промени по високите етажи на клуба. Почти сигурно четвъртата загуба от началото на сезона ще коства главата на хърватския наставник Томислав Стипич, а най-вероятно с него ще си тръгнат и директорите Филип Филипов и Стоян Орманджиев.

Иначе сред 11-те на гостите отново имаше доста промени в сравнение с тези, които започнаха при загубата с 0:1 от Славия преди седмица. Нямше ги Локило, Делова, Турицов и Фаетон. На техните места стартираха Кордоба, Санянг, 19-годишният Илиев и Скаршем. Първата опасна ситуация бе създадена от Арда. Тя дойде в 10-ата минута, когато Офор получи извеждащ пас зад гърба на центрелните защитници, но се засуети, започна да жонглира с топката и в крайна сметка пробва да стреля със задна ножица, а Бусато без проблем улови.

ЦСКА - София отговори с атака отляво. Хайнц овладя, влезе навътре и стреля от 22-23 метра по земя, но Господинов спаси. В 16-ата минута и Коялипу шутира от далечна дистанция, но без да затрудни стража на домакините. Само 180 секунди по-късно Господинов хвана още един удар на противников състезател. В 27-ата минута Арда като по чудо не откри резултата при първата чиста голова възможност в мача до този момент. Велковски отправи центриране от безобидна позиция почти от центъра на терена. То се получи отлично към Иванов. Крилото засече ефектно от въздуха, но Бусато спаси неговия изстрел от 7-8 метра. Стражът на "червените" извади и късмет, че ударът бе право в него, но и позиционирането му бе на висота.
По-креативната игра на домакините в предни позиции им донесе успех в 42-ата минута. Тогава те развиха добре постепенна атака. Топката стигна до Иванов, който центрира от десния фланг към Офор. Нигериецът прегази във въздушното единоборство Кордоба и от 6-7 метра с глава прониза "червената" врата. ЦСКА - София можеше бързо да изравни резултата. В добавеното от рефера време за първата част гостите спечелиха корнер. Последва центриране на задната греда, където Петров се измъкна от своя пазач и отправи удар с глава в дясната греда. Топката се озова в младия Илиев и той без забавяне пробва добавка с десния крак, но бранител на тима от Кърджали изби пред голлинията. Малко след началото на второто полувреме Кордоба отново бе надигран от Офор, но нигерийският таран на домакините не успя да отправи добър шут. ЦСКА - София отговори с огромно разбъркване в наказателното поле на Арда след центриране от корнер в 48-ата минута. Тогава гостите на три пъти получиха шанс да обстрелват вратата. Първите два изстрела бяха блокирани от играчи в синьо, а третият на младия Илиев бе най-опасен, но Господинов го изби. В тази част от срещата Арда заложи на контраатаки, всяка от които вещаеше опасност. Офор бе изпуснат от отбраната и шутира от удобна опзиция в 51-ата минута, но в аут.

Само 120 секунди по-късно Иванов майсторски преодоля Петров на десния фланг, пускайки топката между краката на бранителя. След това нахлу в наказателното поле и отново между краката, но на Кордоба подаде към непокрития Тилев. Лявото крило на "сините" се възползва от класната изява на своя съотборник и без проблем вкара втори гол за своите с шут по земя. След час игра ЦСКА - София имаше отлчен шанс да върне едно попадение. Резервата Фаетон изведе Коялипу фронтално срещу Господинов, но вратарят на домакините някак изби удара му от упор в корнер.

В 62-ата минута и Арда пропусна да вкара за трети път. Цонев отправи силен удар от 13-14 метра, а Бусато изби. Дванадесет минути по-късно Господинов се справи още веднъж с Коялипу.

Арда проведе поредна опасна атака в 76-ата минута. При нея Офор намери Цонев, а халфът нацели гредата с бомбен шут. Пет минути по-късно Будинов се откъсна сам срещу вратаря, но отправи неточен изстрел в аут.Н атискът на "червените" в тази част от двубоя даде резултат в 85-ата минута. Тогава гостите се възползваха от центриране от фал и Коялипу намали с първия си гол за ЦСКА - София. В началото на даденото от рефера петминутно продължение Велковски отправи силен удар от дистанция, но Бусато изби. В 93-ата минута резервата Панайотов получи отлична възможност да изравни, но изстрелът му с глава излезе в аут на сантиметри покрай лявата греда.

АРДА - ЦСКА - СОФИЯ 2:1

1:0 Чинонсо Офор 42
2:0 Иван Тилев 53
2:1 Годуин Коялипу 85

АРДА: 1. Господинов, 2. Каскардо, 9. Офор, 10. Цонев, 18. Хюсеинов, 19. Йорданов, 23. Виячки, 33. Тилев, 35. Велковски, 93. Ебоа, 99. Иванов

ЦСКА - СОФИЯ: 1. Бусато, 15. Вион, 4. Петров, 13. Кордоба, 3. Санянг, 26. Кареасо, 24. Илиев, 10. Линдсет, 7. Скаршем, 14. Хайнц, 77. Коялипу