Хофенхайм победи с 3:2 абсолютния новак Холщайн (Кил) в първи мач за сезона за двата отбора в Бундеслигата. В герой за тима от Зинсхайм се превърна Андрей Крамарич, който реализира хеттрик (6'-дузпа, 37', 87'). За гостите, които се понравиха с играта си, точни бяха Александер Бернхардсон (63') и Шуто Макино (89').

Maчът започна лошо за гостите, като в самото начало на мача вратарят Тимон Вайнер спъна Мариус Бюлтер в наказателното си поле и последва дузпа. Зад бялата точка застана Андрей Крамарич, който в 6-ата минута реализира първия гол за Хофенхайм през сезона - 1:0. Последваха добри минути за Холщайн (Кил), като се наложи на два пъти вратарят на домакините Оливер Бауман да се намесва след удари на Тимо Бекер и Бенедикт Пихлер. Въпреки това Хофенхайм удвои аванса си в 37-ата минута с нов гол на Крамарич, който засече центриране на Бюлтер и отблизо с глава направи 2:0.

8 - Andrej Kramaric is the first Hoffenheim player to be directly involved in at least one goal in eight consecutive Bundesliga games - since the beginning of April, no other BL player has been directly involved in as many goals as him (13). Run. #TSGKSV pic.twitter.com/PDYVsJyHE4

— OptaFranz (@OptaFranz) August 24, 2024

През втората част добрата игра на Холщайн (Кил) все пак доведе до попадение в тяхна полза. В 63-ата минута резервата Фин Порат центрира добре към шведския нападател Александер Бернхардсон, който с глава простреля Бауман и намали на 1:2. Това бе и исторически първи гол за Холщайн в Бундеслигата. Вместо обаче да се възползват от него, гостите останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на Анду Келати в 82-рата минута. Дори и така те пропуснаха ново положение, като удар на Тимо Бекер пак трябваше да бъде отразяван от Бауман четири минути по-късно.

В следващата минута сякаш всичко приключи, след като Крамарич оформи своя хеттрик. В 87-ата минута хърватинът се възползва и довкара отразен от вратаря на новаците шут на Якоб Бруун Ларсен за 3:1. Само две минути по-късно обаче Холщайн върна още едно попадение чрез японеца Шуто Макино, който получи добра топка и се разписа с хубав удар с десния крак. Това бе и крайният резултат в срещата.

Следвай ни: