Нотингам Форест спечели с 1:0 като гост на новака Саутхамптън във втория мач на двата отбора от новия сезон в Премиър лийг. Единственото попадение бе дело на Морган Гибс-Уайт (70’) през втората част. Гостите бяха много по-опасния тим. на терена и пропуснаха добри положения да спечелят и с по-голям резултат, макар че домакините владееха топката в по-големи периоди от време, но това не им носеше нещо повече.

Футболистите на Нуно Еспирито Санто бяха по-добрия тим на терена през първата част, когато успяваха да се възползват от оставените от противника пространства и да изглеждат много опасни в предни позиции. Още в първите минути Нико Уилямс стреля опасно. До края на първата част отлични шансове пропуснаха още Ибрахим Сангаре и Никола Миленкович на два пъти. Нещата не се промениха след почивката, когато отново футболистите на Нотингам бяха по-опасния тим на терена. Все пак логичното се случи в 70-ата минута, когато центриране от корнер бе лошо изчистено от домакините, топката бе върната в наказателното поле към Морган Гибс-Уайт, първият му изстрел бе блокиран, но при добавката отблизо той реализира единственото попадение в мача.

В минутите до края отново Нотингам бе по-настоятелният тим и можеше да стигне до второ попадение, но до нов гол така и не се стигна. За гостите това бе първа победа за кампанията, след като преди седмица стигнаха само до равенство като домакин на Борнемът. Те ще имат трудната задача да приемат Нотингам Форест след няколко дни за “Карабао къп”, а през следващия уикенд ще играят срещу Уулвърхамптън. За Саутхамптън пък това бе второ поражение след загубата преди седмица като гост на “свраките”. “Светците” ще се опитат да се върнат на победния път през седмицата отново за “Карабао къп” срещу Кардиф, а в следващия кръг на Премиър лийг ще пътуват до Лондон, за да срещнат Брентфорд.

Следвай ни: