Изразителната победа на Манчестър Сити с 4:1 над Ипсуич затвърди впечатленията, че тимът се намира в силна форма в началото на сезона. Особено видно това е при Ерлинг Холанд, който се отчете с цели три гола.

“При него се получи добре, че това лято не игра на Европейското първенство и съответно успя да проведе пълноценна подготовка - заяви Пеп. - През миналия сезон той се дразнеше, когато не успяваше да реализира. А сега го виждаме, че е силен и при дузпите, и при асистенциите, и при печеленето на втора топка. Показателите му са невероятни и съответно той може да се мери с Лионел Меси и Кристиано Роналдо”.

Ig Haaland: “Did you triple captain me?” [erling.haaland] pic.twitter.com/VwODasnwJi

— City Xtra (@City_Xtra) August 24, 2024

Последва въпрос от страна на beIN Sports дали Холанд е най-завършеният централен нападател, който сме виждали във футбола. “Най-невероятния нападател, когото съм виждал, е Меси”, отговори Гуардиола.

Испанецът отчете, че все пак няма как Холанд да играе във всеки един двубой, но пък и явно не планира да взима нов нападател, след като Хулиан Алварес предпочете да премине в Атлетико Мадрид. “Фил Фоудън може да играе на този пост. Виждате, че когато наближи наказателното поле, той е като машина. Илкай Гюндоган също става за там, същото важи и за Джеймс МакАтий”, оптимист е мениджърът на Сити.

Наред с добрите думи за Холанд, Гуардиола отличи и Рико Люис. За трети пореден двубой 19-годишният талант беше титуляр и действаше предимно като централен халф. “Рико е изключителен играч. Винаги намира начин да бъде сам и ние му подаваме. Не знам как го прави, но винаги се оказва сам. Изключителен е и в защита, и в предни позиции”, щастлив е Пеп.

В края наставникът благодари на феновете за топлото посрещане обратно на Илкай Гюндоган.

Следвай ни: