Бившият армейски капитан Адалберт Зафиров гостува в студиото на Sportal.bg за мача между Локомотив (София) и ЦСКА - София. Някогашният защитник даде мнението си относно новия наставник на "червените" Александър Томаш, с когото беше съотборник едно време в Борисовата градина.

"Израснаха и тримата пред мен - Томаш, Мирчев и Кючуков. Бяха покрай нас. Томаш е много ентусиазиран, много дава, така даваше и на тренировки. Подигравахме се, че Пенев го потупва по рамото, той даваше максимума от себе си, затова живееше. По ред причини не можа да направи дълга кариера в ЦСКА, но винаги дава максимума. По същия начин го прави в треньорската професия.

Беше залитнал много ментално да разсъждава, гледам, че го е понамалил малко. В Берое го имаше много това - с ДНК и т.н. За какво ДНК става въпрос?! Толкова се промениха нещата... Играят само чужденци, изобщо не знаят за какво става въпрос в нашето първенство, не знаят за ЦСКА и Левски, просто идват да вземат пари, чуват добър клуб с история. Идват да вземат пари и евентуално да се реализират по-нагоре.

Феновете на ЦСКА ги интересува отбора, искат само победи. Стадионът се оскъпи твърде много - чух, че държавата ще даде 50%, което е похвално. Стадионите не са от моето време, а на баща ми, което е смешно. В Европа навсякъде си построиха стадиони, в Унгария каза Орбан и направиха. При нас нищо не се получава и останахме без стадиони. Лудогорец си направиха приличен стадион, но не е на топ ниво. Но добър стадион. Ботев (Пловдив) хубав стадион. Ботев е отбор с традиции и фенска маса, с една прекрасна база, след Лудогорец е най-добрата база", каза Зафето.

Следвай ни: