Шампионът на Световната боксова федерация (IBF) Даниел Дюбоа заяви, че е бил отписван от мнозина, но нито за миг не е спирал да вярва в себе си. Снощи той нокаутира Антъни Джошуа пред близо 100 000 души на стадион “Уембли” и запуши устите на критиците си.

“Нямаше как да не спечеля. Знаех, че това е моята вечер. Искам да благодаря на семейството си. Те преминаха с мен през всичко това и ме поддържаха психически силен през цялото време”, каза Дюбоа на пресконференцията след мача.

“Критиците се съмняваха в мен и постоянно казваха, че ще бъда нокаутиран. Е, видяхте кой беше нокаутиран. Радвам се, че доказах на всички, че грешат. Това е само началото на моето пътуване. Чувствам се шампион и искам да запазя колана”, обяви Трипъл Ди.

10

“Последната година беше процес на израстване. Днес на моменти сякаш сънувах на ринга. Трябваше да сграбча възможността с две ръце и го направих. Следващите ми цели са Тайсън Фюри и Олександър Усик. Искам реванш с Усик. Трябва да разгъна пълния си потенциал”, подчерта Дюбоа.

“Днес бях непобедим. Получи се хубав мач. Каквото и да беше опитал Джошуа, щях да отвърна”, добави 27-годишният лондончанин.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages