Ултраси на Милан и Интер са сред арестуваните тази сутрин при акция на полицията в Италия, предаде “Гадзета дело спорт”. Общо 19 души са били задържани при операция под наблюдението на прокуратурата, като за повечето от тях има информация за връзки с мафията - основно тази от Калабрия. 16 от тях остават в килиите, а останалите трима вече са под домашен арест.

Всичко това е част от разработка след кървавия инцидент от 3 септември, когато един от тарторите на агитката на Интер уби друг такъв.

Наред с връзки с мафията разследващите са събрали информация, че задържаните са извършили редица престъпления, сред които и такива, които са свързани с футбола. Става дума за рекет на пари, спечелени от продажба на билети на мачовете на Милан и Интер, от продажбата на напитки в района, от приходите от паркинга пред “Джузепе Меаца” и т.н.

Сред задържаните днес са Марко Фердико (ултрас на Интер) и Лука Лучи (ултрас на Милан). Преди 6 години Лучи беше заснет да се здрависва с тогавашния вътрешен министър на Италия Матео Салвини, който в момента е вицепремиер.

Следвай ни: