Халфът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш публикува специално обръщение, след като получи два червени картона в рамките на няколко дни. 30-годишният португалец първо беше изгонен от игра при загубата от Тотнъм през миналия уикенд. В четвъртък той беше отстранен в последните десет минути при равенството 3:3 с Порто в Лига Европа.

„Тежък момент за отбора и лично за мен. Един от най-трудните. Почти 5 години съм в клуба с възходи и падения, добри и лоши моменти. Предизвикателствата и несгоди са били част от цялата ми кариера. Никога не се е случвало да мълча или да се крия от отговорности в трудни моменти. Знам, че звучи клиширано, но никой не е по-разочарован от мен самия. Дори в този момент оценявам всички вас, феновете на Юнайтед, които ми изпратихте положителни послания за вяра в качествата ми", написа Фернадеш.

Преди последната седмица португалският халф имаше 241 мача за „червените дяволи“ без нито един червен картон, а сега получи два в рамките на две поредни срещи. Последният случай, в който халфът беше отстранен от игра е от септември 2019 г., когато все още беше част от Спортинг (Лисабон).

Както е известно, червеният му картон от мача с Тотнъм беше анулиран, но този от двубоя с Порто остава в сила. Това означава, че Бруно Фернандеш може да играе през този уикенд срещу Астън Вила, но ще пропусне гостуването на Фенербахче в Лига Европа по-късно този месец.