Вихрен победи Ботев (Ихтиман) с 3:1 в среща от 12-ия кръг на Югозападната Трета лига. Домакините имаха куп проблеми заради контузени футболисти. Срещата пропуснаха Методи Костов, Марио Евтимов, Даниел, Раиф Мурадов, Александър Якимов, Томи Костадинов, а Калоян Тодоров влезе като резерва.

В 35-ата минута Вихрен откри резултата след остро центриране по земята на Георги Иванов, което бе засечено от защитник на гостите в собствената му врата. В самия край на първото полувреме Томи Айени увеличи преднината за момчетата на Николай Николов, след като се възползва от свалена топка в наказателното поле от Пехливанов.

В 57-мата минута съдията отсъди 11-метров наказателен удар за гостите след игра с ръка на Янев. Милованович реализира дузпата и намали преднината на Вихрен. Само 8 минути по-късно обаче Калоян Тодоров направи резултата 3:1, след като се възползва от неразбирателство в противниковата отбрана.

Дербито от следващия кръг между Кюстендил и Вихрен бе отложено заради ангажиментите и на двата отбора в турнира за купата на България.

Следвай ни: