След като Тодор Скримов (34 години) се завърна в родното първенство и успя да спечели Суперкупата на България с Левски София, а Николай Пенчев (32 години) облече екипа на ЦСКА и игра в полуфинала за Супуркупата срещу “сините” - 0:3, сега и още един бивш национал ще започне сезона в родната efbet Супер Волей.

29-годишният диагонал Велизар Чернокожев вчера бе картотекиран от Берое 2016 (Стара Загора) и ще се завърне в родния шампионат, в който за последно играе през 2018 година с екипа на Добруджа 07 (Добрич).

Юношата на Левски София Велизар Чернокожев е играл за италианския гранд Перуджа, както и за турския Халкбанк (Анкара).

През последните два сезона той се подвизава в шампионата на Саудитска Арабия. Бе част от Ал-Хилал, с който спечели шампионската титлата на страната през 2023 година, както и от Ал Ибтисам.

Играл е още за Ал Насър (Дубай), Ал Вехда и Ал Илихад (Саудитска Арабия), Ал Салам (Оман) и Токат Беледийе Плевнеспор (Турция). В българското първенство е носил фланелката на Добруджа 07 (Добрич), с който става шампион на България и Левски Боол.

С националният отбор на България печели сребърните медали на Европейските олимпийски игри в Баку през 2015 година.

В състава на Берое 2016 Велизар Чернокожев ще поеме тежестта на поста диагонал, след неприятната ситуация, при която, досегашният титуляр Спас Байрев получи травма и ще отсъства известно време от терена.

Волейболистите на Стара Загора, водени от Мирослав Живков, започват с гостуване на отбора на Добруджа 07, в който Велизар Чернокожев се помни с отличните си изяви.

Двубоят е на 19 октомври от 18:00 часа в зала „Добротица“.

Следвай ни: