Наставникът на Милан Пауло Фонсека увери, че е разговарял открито със своите играчи след загубата с 1:2 от Фиорентина, когато не бяха спазени неговите инструкции, което доведе до две пропуснати дузпи на неговия тим. Той обаче отказа да разкрие дали ще накаже провинилите се футболисти за утрешния мач с Удинезе.

“Знам, че имаме големи трудности да печелим като домакини срещу Удинезе, и утре няма да бъде различно. Това е добър тим, който прави добър старт на сезона, агресивен е, играе добре и е много мотивиран. Така че съм убеден, че утре трябва да бъдем на най-доброто ни ниво, за да спечелим. Ще бъде напрегнато и доста трудно. Първият ден след загубата от Фиорентина мина добре, защото не видях никого. Бях бесен, след подобен мач нямам желание да виждам никого. Нямахме много играчи, които да тренират, така че се възползвахме от възможността младите футболисти от дубъла да се включат към тренировките. Националите се завърнаха едва вчера.

🗣️ Paulo Fonseca conference press: "Is my leadership misunderstood? My leadership isn't for others, I’m not an actor. What I think, I say in the locker room, face-to-face with the players. If there’s a problem, I don’t care who the player is, I talk to them directly and head-on… pic.twitter.com/U3bl6VAMRW

— Milan Posts (@MilanPosts) October 18, 2024

Направихме това, което е нормално: поговорихме за двубоя с Фиорентина и започнахме да се подготвяме за мача с Удинезе. Знам, че ще има много въпроси по тази тема. За мен беше много важно вчера да си поговорим за срещата с Фиорентина, а днес говорихме за тази с Удинезе. За какво си говорихме? Всичко, за което си мислите и за което е нормално да се говори след случилото се. Не си затварям очите за проблемите. Напротив, аз се справих с тях, гледайки всички в очите. Не парадирам с лидерството си, не съм актьор. Това, което казвам, го казвам лице в лице в съблекалнята. Ако имаме проблем, не ми пука как се казва играчът. Аз се обръщам директно към отбора или футболистите, които са допуснали грешки.

🗣️ Paulo Fonseca conference press: "Will those who made mistakes in Florence be punished? We’ll see tomorrow. I value team spirit a lot; no player is more important than Milan. We have to take responsibility when we make mistakes. If someone goes against the team spirit, it’s… pic.twitter.com/dmXoyClnHf

— Milan Posts (@MilanPosts) October 18, 2024

Ще видим утре дали провинилите се срещу Фиорентина ще бъдат наказани. За мен няма играч, който да е по-важен от отбора. Трябва да поемеш отговорност, когато допускаш грешки. Ако някой тръгне срещу отборния дух, става трудно за мен. Да видим как ще бъде утре. Кой ще бъде капитан утре при отсъствието на Давиде Калабрия и Тео Ернандес? Когато пристигнах тук, Милан вече имаше трима капитани - Калабрия, Тео и Рафаел Леао, тъй като те са с най-много мачове за отбора. Може да съм съгласен или не с това, но трябва да го уважавам и го правя. Това, което мисля, е, че на тима му е необходимо повече лидерство. Няма значение кой носи капитанската лента, а да има двама-трима играчи, които си споделят лидерството. Мисля, че има и други футболисти, които да помагат на капитаните. Не само този, който носи лентата, е лидер. Имаме и други играчи, които могат да помагат в това”, коментира Фонсека на днешната си пресконференция.

Следвай ни: