29-годишният бивш национал Велизар Чернокожев вчера бе картотекиран от Берое 2016 (Стара Загора) и ще се завърне в родния шампионат, в който за последно играе през 2018 година с екипа на Добруджа 07 (Добрич).

Юношата на Левски София Велизар Чернокожев е играл за италианския гранд Перуджа, както и за турския Халкбанк (Анкара).

През последните два сезона той се подвизава в шампионата на Саудитска Арабия. Бе част от Ал-Хилал, с който спечели шампионската титлата на страната през 2023 година, както и от Ал Ибтисам.

В състава на Берое 2016 Велизар Чернокожев ще поеме тежестта на поста диагонал, след неприятната ситуация, при която, досегашният титуляр Спас Байрев получи травма и ще отсъства известно време от терена.

„Радваме се, че се споразумяхме с Велизар Чернокожев и той ще бъде в нашите редици през този сезон. Ще разчитаме на него, особено в отсъствието на Спас Байрев. Картотекирахме и последният ни чужденец – тунизиецът Махди Бентахер  (централен блокировач), който не успя да вземе участие в Балканската купа. Вече сме в пълен състав. Надявам се да покажем през настоящия сезон, че можем да бъдем основен фактор в първенството“, коментира за BGvolleyball.com президентът на ВК Берое 2016 Живко Желев.

Волейболистите на Стара Загора, водени от Мирослав Живков, започват с гостуване на отбора на Добруджа 07, в който Велизар Чернокожев се помни с отличните си изяви.

Двубоят е на 19 октомври от 18:00 часа в зала „Добротица“.

Следвай ни:

Снимки: Startphoto