Отборът на Рилски спортист постигна първа победа от началото на новия сезон в първенството на България по баскетбол за жени, след като спечели убедително гостуването си на Академик (Пловдив) със 100:34 (26:8, 20:12, 27:6, 27:8) в среща от втория кръг на редовния сезон.

Така след поражението от Монтана 2003 в първия си двубой Рилски спортист вече има и един успех на сметката си, докато за пловдивския тим това бе втора поредна загуба.

Гостите от Самоков имаха пълно превъзходство на паркета в зала "Олимпиада" през целия двубой и заслужено стигнаха до победата. Те стартираха силно срещата и натрупаха сериозна преднина от 26:8 в края на първата четвърт. Във вторите десет минути Академик опита да се противопостави, но Рилски спортист отново бе по-ефективен в атака и на почивката увеличи аванса си до 46:20.

След паузата тимът от Самоков продължи да доминира и спечели третата четвърт с 27:6, а в последната част не изпусна инициативата, за да се поздрави с крайния успех след 100:34.

Най-резултатна за победителките стана Гергана Никова с 16 точки, а Преслава Попова се отчете с "дабъл-дабъл" - 15 точки и 10 борби.

За домакините Олга Дубровина реализира 13 точки.

В следващия кръг Академик гостува на Локомотив (София), докато Рилски спортист ще пътува до Стара Загора за двубой с шампиона Берое.

Следвай ни: