Букайо Сака има шанс да се завърне в игра за утрешния мач на Арсенал в Шампионската лига срещу Шахтьор (Донецк). Английският национал получи контузия по време на двубоя с Гърция и пропусна загубата от Борнемут през уикенда, но ако всичко с него е наред на днешната тренировка, той ще влезе в групата за утрешния двубой. Юриен Тимбер все още е под въпрос, докато Мартин Йодегор продължава възстановяването си, но не е готов.

“Двамата са все по-близо (б.ред. - Артета визира Сака и Йодегор). Прогресират добре. Мартин не е готов, а що се отнася до Букайо, нека видим как ще се чувства на тренировката по-късно днес. За Тимбер също трябва да видим как ще се справи, когато тренира с цялата група, защото все още не го правил”, заяви Артета.

“Искаме да побеждаваме във всякакъв контекст, но е много трудно. Реалността е, че загубихме за първи път от шест месеца и сега трябва да спечелим в този контекст.

Не можем да продължим да играем с десет човека, но е по-лесно да го кажем, отколкото да го направим. Трябва да изкореним това. Сега трябва да реагираме след поражение. Да продължим напред и да използваме болката утре вечер”, добави испанецът, коментирайки първата загуба на Арсенал през този сезон.

На въпроса дали Арсенал ще обжалва червения картон на Салиба, Артета отговори: “Оставям на клуба да проучи всички обстоятелства. Примерите от подобни ситуации са налице и клубът трябва да реши".

“Със сигурност има много симпатии към Шахтьор заради ситуацията, в която се намират отборите от Украйна. Забележително е отношението им и това, което трябва да правят, за да продължат да играят футболни мачове. Ще ги посрещнем по най-добрия възможен начин”, завърши мениджърът на Арсенал.

Следвай ни:

Снимки: Imago