Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори преди утрешното повторение на финала от Шампионската лига - срещата с Борусия (Дортмунд).

“Отборът им е променен, с нов треньор и нови футболисти. Пак работят добре и имат качество. Те са взискателен съперник, защото наскоро играха и финал срещу нас. Познаваме ги и няма нужда да ги шпионираме. Все още не сме на 100%, мисля, че постигнахме добър резултат в предишния си мач, но трябва да се подобрим на игрово ниво. Трябва да се подобрим в защита. Малко по малко ще го направим“, започна Анчелоти.

🗣 Ancelotti: "We're still not at our best level. We have to improve." pic.twitter.com/FSA288doni

— Madrid Xtra (@MadridXtra) October 21, 2024

Попитан за представянето на Джуд Белингам, който все още няма гол от началото на сезона, италианецът отговори: “Мисля, че сме доволни от работата му, защото той прави много на терена. Състезава се много, жертва се, изненадата не е тази година, а миналата, защото вкара много голове, които никой не очакваше. За нас работата, която той върши, е много по-важна. Той ще продължи да играе вдясно, тъй като Мбапе предпочита да взаимодейства отляво с Винисиус, а Родриго и Белингам отдясно“.

Анчелоти коментира и игрите на голямата звезда Килиан Мбапе: “Искам от него да вкарва голове, предпочитам той да вкарва голове, отколкото да пресира. Това от централния нападател не се е променило, искам от него същото, което исках от Карим Бензема. Да се позиционира добре и да бъде умен всеки път, когато спечелим топката обратно, за да направи бърз преход“.

🗣 Ancelotti: "Bellingham zero goals so far? I'm very satisfied with him and what he's doing. He helps us a lot, he works very hard on the pitch. It's not a surprise he doesn't score goals. It was a surpise what he did last season. Goals are not important, it's more important… pic.twitter.com/YbKRRr2wzK

— Madrid Xtra (@MadridXtra) October 21, 2024

Най-накрая наставникът говори и за рекордьора Лука Модрич, който се превърна в най-възрастният играч, участвал в официален мач на Реал Мадрид: “Той е уникален играч в нашия отбор. Има уникален опит и качество в боравенето с топката и в позицията си. Управлението на играта му ни помага много и се надявам, че ще може да го направи и утре. Дали ще стартира утре? Няма да ви кажа (смее се). Той ще ни помогне утре, независимо дали започне или не“.

Следвай ни:

Снимки: Imago