Барселона дължи реванш на своите привърженици срещу Байерн (Мюнхен) заради натрупаните шест поредни загуби. Сред тях е и унизителното 2:8 от лятото на 2020 година. Сега каталунците посрещат германците в дерби от Шампионската лига. За треньора Ханзи Флик това няма да е обикновена среща, защото точно той водеше баварците във въпросния мач в сезона, завършил с триумф на мюнхенци с трофея. Ето акцентите от пресконференцията на наставника на Барселона.

Специален мач
По принцип Байерн е нещо специално в живота ми като цяло. Имам много приятели от годините в Мюнхен, но вече съм в нов етап от живота си. Всички се държат добре с мен в Барселона и това ме кара да давам всичко от себе си. Очаквам сложен двубой, но това все пак е Шампионската лига, където са най-силните.

Черна котка ли е Байерн за Барса?
Няма смисъл да говорим за миналото, защото е важно случващото се сега. Няма как да променим миналите двубои, но можем да повлияем върху този в сряда.

Реванш за 2:8
Феновете могат да бъдат спокойни, че ще дадем всичко от себе си. Със здрава работа ще стигнем до това, което искаме. Хубавото е, че в Барса има невероятно единствено между всички. Кожата ми настръхна, когато видях реакцията на феновете при завръщането на Гави срещу Севиля. Тук всички ги е грижа за другите и аз лично всеки ден усещам добротата на хората.

Тактиката за двубоя
Ако сега кажа нещо, противникът ще получи предимство. Важно е да пазим в тайна планът ни за срещата. Не винаги всичко се получава на 100%, но е важно да се постараем да сме по-силни отпреди. Ще се опитаме да допуснем възможно най-малко грешки.

Ключова седмица за тима
Много неща могат да се случат в тези мачове - дори да се развият по неочакван за нас начин. Нужно е да мислим само за следващия двубой. Досега ни беше от полза това, че правим всичко крачка по крачка. Иначе Байерн е отбор с изключителни футболисти. Всеки иска да се мери с най-добрите.

Има ли специална подготовка за срещата с Байерн
Всеки мач изисква специална подготовка. Говорихме с футболистите, но не е лесно, защото не разполагаме с достатъчно време. Ще коментираме с момчетата да знаят какво е важно. Баварците винаги са искали да доминират на терена, а този сезон е същото. В тяхното ДНК е да пресират и да се стремят да владеят топката.

Атлетико Мадрид - Барселона в Маями?
Това е бъдещето, аз съм съвременен човек.

Френки де Йонг
Планът беше той да играе срещу Севиля, но в крайна сметка не се чувстваше добре, заради което решихме това да не се случва. Но сега всички без Ерик Гарсия са на линия.

FlickBall. pic.twitter.com/RsKvb7dQpg

— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 22, 2024
Следвай ни: