Надапателят на Байер Леверкузен Виктор Бонифейс, който стана жертва на автомобилна катастрофа в неделя, не участва в последната тренировка на германския шампион преди гостуването утре на Брест в Шампионската лига, съобщи АФП.

"Ще говорим и ще видим дали той може да пътува с нас или не. За момента още не е решено", коментира спортният директор на Байер Симон Ролфес.

Нападателят вкара победния гол при успеха срещу Айнтрахт Франкфурт в събота в Бундеслигата, а след това пострада при инцидент на пътя, като самият той публикува две снимки в профила си в "Инстаграм". Той се е возил в мерцедес на пътя между Бад Камберг и Идщайн, когато е станала катастрофата. Лявата му ръка изглажда леко пострадала, като на снимките тя е окървавена.

"Доволни сме, че нищо сериозно не му се е случило", казва още Ролфес за нигерийския национал.

Чехът Патрик Шик трябва да замени Бонифейс в стартовия състав на тима за мача с Брест, който ще се играе в Генгам. Нигериецът има 7 гола от 10 мача във всички турнири от началото на сезона. Брест и Байер Леверкузен спечелиха първите си два мача в Шампионската лига и са на челните места в класирането.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages