Федерико Киеза, който реално бе единственото ново попълнение, присъединило се към отбора през това лято, продължава да отсъства от полезрението на феновете мърсисайдци, които буквално започнаха да забравят, че има такъв играч на “Анфийлд”. От началото на сезона италианецът записа едва 78 минути в общо три мача с червения екип, а за последните три срещи дори не попадаше в групата заради неизяснена контузия. Очакваше се той да се завърне в разширения състав за двубоя с Челси през уикенда, но отново отсъстваше. Тази вечер Ливърпул отпътува за Германия за утрешния сблъсък от Шампионската лига срещу РБ Лайпциг, а Киеза за пореден път не е групата, като никой не знае какво точно се случва с него. Очаква се по-късно днес, когато даде своята пресконференция, мениджърът на отбора Арне Слот евентуално да предостави повече информация.

Както се очакваше, Диого Жота, който получи контузия в областта на ребрата по време на мача с Челси, също е извън групата. Същото важи и за Конър Брадли. Алисон и Харви Елиът продължават да лекуват своите контузии.

Освен Киеза Ливърпул през миналото лято привлече и Гиорги Мамардашвили, но грузинец остана да доиграе сезона във Валенсия и ще се присъедини към мърсисайдци през следващото лято.

Our 21-man squad travelling to Germany for our Champions League tie with RB Leipzig has been confirmed 💪

— Liverpool FC (@LFC) October 22, 2024
Следвай ни: