Легендата на Рома и италианския футбол Франческо Тоти изненадващо обмисля да поднови професионалната си кариера. 48-годишният в момента Тоти окачи бутонките на пирона през 2017-а. Сега обаче световният шампион с Италия от Мондиал 2006 в Германия обяви, че е бил потърсен от елитни клубове на Ботуша с идеята да се завърне на терена.

"Някои клубове от Серия "А" ми се обадиха наскоро. Два месеца ще са ми достатъчни да се подготвя", заяви Тоти. "В живота никога не трябва да казваш никога. Някои футболисти са се завръщали към играта години по-късно. Миналия месец някои клубове ми се обадиха и ме накараха да се замисля за възможността да се завърна. Почувствах някаква лудост. Запитах се защо все още ме търсят след толкова години", добави бившият капитан на "вълците", чиято кариера в професионалния футбол продължи цели 25 години.

Най-възрастният футболист, играл в Серия "А", е бившият вратар на Лацио Марко Балота. Той записа мач в италианския елит на възраст от 44 години, 1 месец и 8 дни. Легендарният страж Джанлуиджи Буфон пък е втори в тази класация, като през май 2021-а игра за Ювентус на 43 години, 3 месеца и 14 дни.

Тоти бе на 40 години, когато изигра последния си официален мач с фланелката на Рома. Никога в кариерата си Тоти не е играл за друг клуб. Бившата "десетка" има 307 гола в 786 мача с фланелката на "вълците" от Вечния град.