Целта на Манчестър Сити е да печели домакинските си мачове в новия формат на Шампионската лига, за да има шанс да се класира сред първите осем отбора, обяви мениджърът на “гражданите” Джосеп Гуардиола. Сити записа нулево равенство с Интер в първото си домакинство, след което победи убедително Слован (Братислава) като гост във втория кръг. Утре английският шампион посреща Спарта (Прага), който до момента има толкова точки, колкото и Сити.

Гуардиола разкри, че Кевин де Бройне все още не е близо до оптималното си физическо състояние, така че в момента не може да бъде използван. Испанецът добави, че Оскар Боб ще се завърне през януари или февруари.

“В момента имаме четири важни липси - Кевин, Кайл, Родри и Оскар. Надяваме се, че двама от тях могат да се завърнат скоро. Оскар ще бъде готов през януари или февруари. Родри ни липсва много, но мисля, че всички клубове по света имат подобни проблеми.

Фил Фоудън се чувства много по-добре. Пример за това бяха и минутите, през които игра в миналия мач. Кевин не се чувства напълно комфортно, но проблемът не е голям. Той вече не е на 22 години. Трябва да бъде напълно готов, за да играе. Ако не се чувства комфортно, не може да покаже невероятни си потенциал по най-добрия начин.

Отборът много пъти показа, че може бързо да забравя добрите или лошите моменти и да бъде напълно готово за следващия мач. Той е в Шампионската лига срещу отбора на Спарта, който има до момента толкова точки, колкото и ние. Те създадоха много проблеми на Щутгарт. Не ги познавах допреди два дни, когато започнах да гледам мачовете им. Останах с добри впечатления.

Всяка седмица има невероятно мачове. Тази година има повече от 30 отбора в Шампионската лига и директно се класират само първите осем. Сигурен съм, че това ще бъдат топ, топ отбори. Трябва да печелим домакинските си мачове, защото иначе ще бъде много трудно да се класираме сред първите осем. Това е целта, към която се стремим", заяви Гуардиола по време на днешната си пресконференция.

Следвай ни:

Снимки: Imago