Халфът на Реал Мадрид Лука Модрич е убеден, че неговият съотборник Винисиус Жуниор заслужава да спечели тазгодишната “Златна топка”. Бразилецът е основен фаворит за наградата, като затвърди този статут със своя хеттрик при впечатляващия обрат за победата с 5:2 над Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига.

“Да видим, има няколко наши играчи, които могат да я спечелят. Да, определено Винисиус е близо до спечелването ѝ, но не само заради тази вечер, но и заради целия сезон, в който беше изключителен. Чакаме с нетърпение да видим кой ще я спечели, но мисля, че предвид играта му през миналия сезон и това, което прави през този, особено след тази вечер, той я заслужава”, заяви Модрич след снощния успех.

Former Ballon d’Or winner Luka Modrić tips his teammate to take it home this year 🤩 pic.twitter.com/PC6x64pmTh

— CBS Sports Golazo ⚽️ (@CBSSportsGolazo) October 22, 2024

Хърватинът също така изрази задоволство от играта на тима през второто полувреме на мача, макар и да призна, че преди почивката мадридчани не са се представили на необходимото ниво. “Невероятен мач и невероятно представяне през второто полувреме. Нека забравим за първата част, защото в нея не играхме добре. Започнахме много бавно и позволихме на Борусия да играе твърде лесно. Не пресирахме и не бяхме агресивни, като загубихме твърде много топки. Това беше проблемът през първото полувреме, но през второто се променихме изцяло и показахме на какво е способен този отбор. Това е начинът, по който можем и трябва да играем. Дано това да бъде повратна точка, за да можем да играем така и в следващите мачове, защото те ще бъдат важни за нас”, коментира опитният полузащитник.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages