С победа в първия си домакински мач в Младежката лига започна отборът на Вълци-Разград, воден от старши-треньора Кирил Петров и помощник-треньорa Пенко Велчев. С много хъс и устрем Вълците изиграха мач, който напомни за най-добрите години на паркета в зала "Абритус". 

Пред пълна зала и със заявка за силно представяне Вълци-Разград надви пловдивския Академик Бултекс 99 с кош от тройката на Никодим Моев в последната секунда в много оспорвана среща, завършила с краен резултат 80:77 точки. И двата отбора показаха майсторство с топката, като спечелиха по две от четирите части в мача. Емоциите взимаха връх, но феърплеят се запази до края, макар и с няколко спорни отсъждания и към двата отбора, които нажежиха атмосферата на скамейките. Заявката за качествен баскетбол бе изпълнена и зрителите наблюдаваха игра на висока скорост, добра стрелба от тройката и отлични взаимодействия.

За Вълците най-резултатни бяха Никодим Моев с 23 точки, който отбеляза и победната тройка в края на мача, Мартин Зафиров - със 17 точки, Тодор Кирилов - с 15 точки, Камен Петранов - с 11 точщи. С 4 точки се разписаха 215-сантиметровият Димитър Радоев и Борислав Георгиев, с 3 точки в актива завършиха Пресиян Димитров и Емил Богданов.

Преди официалния старт на срещата на терена излязоха младите танцьори от спортен брейкинг клуб “Шадоус”, които поздравиха присъстващите с атрактивно изпълнение и откриха баскетболната вечер подобаващо.

От клуба изказват благодарности към всички, които подкрепиха момчетата от трибуните, както и към Община Разград за отличните условия в зала Абритус и всички дарители и спонсори, с чиято подкрепа се реализира участието на формациите на “Вълци-Разград” в държавните първенства по баскетбол - “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле”, компаниите “Строймонтаж”, “МАТ”, “Мизия глас”, “Агросем”, “Семпе-2” и “Фарма тийм”. 

Следвай ни: