Франсоа Ребейрол вече е почти два месеца в Бургас и може да се каже, че се е приспособил към начина на работа във волейболния Нефтохимик 2010, както и към живота в България. 25-годишният проектонационал на Франция, който бе в разширения състав на националния тим за спечелената през 2022 г. Лига на нациите, стана топреализатор (18 точки) в първия официален мач за сезона – при 3:0 над гръцкия Кифисия за Чалъндж къп пред близо 1400 зрители в „Арена Бургас“ на 9 октомври.

Днес му предстои и старт на първенството на България срещу Черно море в зала „Бойчо Брънзов“. Ето какво сподели Ребейрол пред официалния клубен сайт на Нефтохимик.

„Аз наистина харесвам много Бургас и се чувствам добре тук! Разбирам се прекрасно с всички свои съотборници и със спортно-техническия щаб“, започна Франсоа.

В адаптацията му помага неговият добър приятел и сънародник Аксел Трухчев, който този сезон е капитан на ВК Нефтохимик 2010.

„Много е хубаво да бъда тук с приятел. Споделяме си доста неща“, заяви посрещачът по адрес на французина с български корени Трухчев, който играе на същия пост.

Ребейрол коментира и импулса в настроението на отбора след втората победа над Кифисия – в реванша от 1/32-финалите на турнира за Чалъндж къп в гръцката столица Атина миналата сряда.

„Настроението след победата беше невероятно! Изпитах върховно удовлетворение, личеше си, че така е и при моите съиграчи“, добави проектонационалът на Франция.

Той е благодарен за съпричастността към тима на хората на Бургас.

„Чувствам осезаемо цялата подкрепа, която ни оказват хората в града  - подкрепата на всеки, който е извън клуба, но съпреживява всичко с нас“, обобщи Франсоа Ребейрол.

Следвай ни: