Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу най-добрия китаец Жижен Жанг в първия си мач на турнира от категория АТР 500 във Виена.

Двубоят е с начален час 15:00.

Гришо остана разочарован от загубения финал миналата седмица в Стокхолм, но всъщност представянето му беше изключително позитивно. Инерцията може да бъде пренесена във Виена, защото там условията са подобни - в трите си досегашни турнира в зала през годината Димитров игра два финала (в Марсилия и Стокхолм) и един полуфинал (в Ротердам).

Григор продължава стремежа си да се класира за Финалите на АТР, макар основното му препятствие за тази цел през годината да бяха контузиите на “Уимбълдън” и US Open. Той е 11-ти в класацията за 2024-та и със силен рейд във Виена ще увеличи шансовете си да бъде в топ 8.

Жанг за втора поредна година изглежда съвсем различен тенисист след края на Азиатското турне - той игра финал в Хангжоу, но оттогава има четири загуби в четири мача. Китайският номер 1 никога не е играл преди във Виена, а отделно от осем мача през сезона срещу съперници от топ 10 има само една победа над Даниил Медведев в Хале.

Следвай ни: