Славия победи Национал с 2:1 в среща от 11-ия кръг на Елитната група до 17 години. Точен за домакините бе Любомир Попов, докато за “белите” се разписаха Никола Миленков и Никола Генов.

Срещата започна по-добре за гостите и те откриха резултата в 19-ата минута чрез Никола Миленков, който реализира с удар по диагонала. В следващите минути “белите” бяха и близо до втори гол, но гредата спаси Национал. Домакините отговориха с добра атака и удар на Кристиян Горянов, но Йоан Вригазов направи страхотно спасяване. Все пак в 26-ата минута се стигна до изравняване, а точен бе Любомир Попов. В края на полувремето Славия бе близо да поведе отново, но удар от пряк свободен удар на Димитър Генов се отби от двете греди и не попадна във вратата. Така почивката дойде при равенство 1:1.

Втората част Славия продължи да бъде по-активния отбор и в 51-ата минута отново поведе. Никола Генов засече с глава центриране от свободен удар и направи 2:1. Ситуацията за Национал стана още по-тежка, след като Мартин Портарски бе изгонен за нарушение, като последен човек в защитата. До края на срещата домакините опитаха натиск, въпреки численото неравенство и бяха близо до изравняване в продължението на мача, но страничната греда и страхотна намеса на Йоан Вригазов запазиха победата за гостите.

Така след 11-ия кръг и двата отбора имат по 17 точки в своя актив.

Следвай ни: