Малките таланти на варненския клуб МФК Тича се завърнаха с купа от Националния турнир “Футболни звезди на България”, провел се в Бургас.

В надпреварата школата от морската столица участва с наборите 2009 и 2010. 

По-големите завоюваха напълно заслужено третото място след победа с 1:0 в малкия финал над Бургас спорт. На варненци не им достигна съвсем малко да играят в големия финал, след като отстъпиха в много здрав двубой с 0:1 на домакините от ДФК Звездичка. Преди това талантите записаха две победи в групата с 2:0 над Нефтохимик Бургас и Дунав Русе, както и една загуба от шампиона на турнира Звезденбург Бургас.
Кристиян Гърдев спечели индивидуалния приз за най-добър вратар в турнира в тази възраст след блестящи изяви под рамките на вратата.

Родените през 2010 г. завършиха на 5-то място като в течение на турнира спечелиха с 9:0 срещу Звездичка, със 7:2 срещу Звезденбург, направиха равенства 0:0 срещу отбора на Бургас спорт и 1:1 с шампиона на турнира ФК Добруджа, и загубиха с 3:4 от Атлетик Несебър, като до последната третина на мача нашите таланти водеха с 3:1, но позволиха изненадващ обрат и това им попречи за по-горно класиране. Пол Дочев спечели индивидуална награда за най-добър нападател в тази възраст.

Така след силното представяне на родна и международната сцена създателите на школата Марти Иванов и Ивайло Станчев, както и Деян Такиев, който отскоро работи като треньор във Варненската академия, имат доста поводи за гордост и гледат уверено напред с ентусиазъм за нови още по-добри резултати.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html