Ръководството на Ботев (Враца) е поставило ултиматум към старши треньора Христо Янев. Наскоро той е имал среща с шефовете и кмета на града Калин Каменов. От наставника се иска да спечели минимум шест точки в оставащите 6 мача до края на календарната година, пише "Тема Спорт". 

Задачата обаче няма да бъде никак лесна с оглед програмата в тях - домакинства срещу Славия, Левски и Черно море и гостувания на Арда, Ботев (Пловдив) и Берое.

Врачани са предпоследни в момента, като при евентуална победа на Хебър над Крумовград днес ще бъдат закотвени на дъното. Ботев има само 9 точки, дошли след 2 победи и 3 равенства. Откакто се завърна под Околчица, Христо Янев все още няма успех - 3 ремита и 3 загуби, последната от ЦСКА - София на "Васил Левски" с 0:2 в четвъртък. Това е накарало шефовете да поставят ултиматум на младия наставник.

Кметът не е имал особено желание за връщането на Янев, но е бил убеден от останалата част от ръководството. Ако специалистът иска да остане начело на тима, ще трябва да спечели минимум 6 точки в оставащите 6 двубоя до края на годината. Първата възможност е домакинството срещу Славия в следващия кръг.