Наставникът на Ювентус Тиаго Мота увери, че в отбора вече са забравили разочароващата загуба с 0:1 от Щутгарт в Шампионската лига, както и че неговите играчи ще дадат 200% от себе си в утрешното Дерби на Италия срещу Интер на “Джузепе Меаца”.

“Няма нужда да работим върху психиката, момчетата се чувстват добре. Редно е очакванията да са високи към исторически тим като нашия. Допуснахме първата си загуба през сезона, но ще направим същото като след победа - ще продължим напред. Сега Щутгарт е в миналото и го оставяме зад гърба си, тъй като ни предстои да играем с Интер. Това е страхотна футболна атмосфера, която да преживеем. Отиваме, за да покажем нашата игра. Убедени сме в нашите футбол и идеи. Следващият ни мач е срещу Интер. Голям двубой за изиграване и изживяване, трябва да сме постоянно на максимума си. Като всеки път ще излезем на терена, за да играем на 200%. Няма мач, в който да не го правим. Дали побеждаваме, или губим, ние винаги се опитваме да извлечем възможно най-добрия резултат.

Играл съм за Интер, Барселона, Атлетико Мадрид, Дженоа и Пари Сен Жермен, където се опитвах да правя правилните неща без личен интерес и без да крия нещо както като спортен професионалист, така и като човек. За добро или лошо, винаги бях себе си. Винаги се държах добре с хората, така че където и да отида като бивш играч, отнасят се добре с мен. Благодаря на тези хора за начина, по който ме приемат, и за това, че са ми помагали в кариерата и живота ми. Факт е и е обективно да се каже, че Интер и Наполи са фаворитите за титлата. Утре трябва да се изправим срещу Интер с кураж и решителност. Това е отбор, който играе доста добър футбол и е създал проблеми на много съперници с контраатаките си. Това е доста опасен тим, който де прегрупира бързо, защитава се добре и е много бърз в предни позиции, така че трябва да внимаваме”, коментира Мота на днешната си пресконференция.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages