Шампионът Манчестър Сити приема на “Етихад” отбора на Саутхамптън, който е на предпоследно място във временното класиране на Премиър лийг, в опит да измести Ливърпул от първото място преди утрешното гостуване на мърсисайдци на Арсенал.

Това е първи сблъсък между тези два отбора от април 2023 година, когато “гражданите” спечелиха с 4:1 на “Сейнт Мерис”. Сити е единственият отбор във Висшата лига, който все още няма загуба от началото на кампанията. Тимът на Джосеп Гуардиола в момента е в най-дългата си серия без поражение в Премиър лийг - 31 поредни срещи.

“Светците” пък имат само една точка до момента и нямат победа в последните си 21 мача в елита.

Гуардиола е направил четири промени в сравнение с мача със Спарта (Прага) през седмицата. Едерсон, Рубен Диаш, Йошко Гвардиол и Матео Ковачич се завръщат сред титулярите. Матеус Нунеш запазва място си, което означава, че за първи път през този сезон започва като титуляр в Премиър лийг. Фоудън пък започва в мач от първенството едва за втори път през кампанията.

🙌 ¡Ya estamos en casa! pic.twitter.com/bJlsXGaQHx

— Manchester City (@ManCityES) October 26, 2024

Ветеранът Адам Лалана е титуляр за Саутхамптън, Юкинари Сагавара сяда на пейката, а Райън Фрейзър е наказан. Джак Стивънс обаче се завръща след наказание.

Манчестър Сити: Едерсон, Люис, Анжи, Диаш, Гвардиол, Ковачич, Силва, Нунеш, Савиньо, Фоудън, Холанд

Саутхамптън: Рамсдейл, Стивънс, Харууд-Белис, Беднарек, Уокър-Питърс, Манинг, Даунс, Лалана, Диблинг, Фернадеш, Арчър

Следвай ни:

Снимки: Imago