Борусия (Дортмунд) отново изпита мрачно дежавю, след като допусна обрат като гост и загуби с 1:2 от Аугсбург в мач от 8-ия кръг на Бундеслигата. Това се случи за втори път през седмицата след кошмарния обрат и поражение с 2:5 от Реал Мадрид на “Бернабеу” в Шампионската лига. Донийл Мален вкара ранен гол за Борусия в 4-ата минута, но с две попадения на французина Алексис Клод-Морис (25’, 50) Аугсбург постигна заслужен успех. Лошите новини за Нури Шахин не свършват дотук, като заради контузии бяха принудително заменени  бранителите Валдемар Антон и Юлиан Риерсон.

Така Борусия (Дортмунд) регистрира трета поредна загуби при гостуване в Бундеслигата за този сезон и все още е без победа навън, като заема временната 7-а позиция. Аугсбург пък записа втори пореден успех вкъщи и е на 11-а позиция с 10 точки.

Още в 4-ата минута Борусия откри резултата. Донийл Мален осъществи страхотно двойно подаване със Серу Гираси и с ефектен изстрел с левия крак не остави шансове на стража на домакините Недилко Лабрович. Лошото начало обаче не обезсърчи Аугсбург и тимът успя да изравни след двадесетина минути. Новото попълнение Алексис Клод-Морис напредна и отправи страхотен далечен изстрел с левия крак, оставил безпомощен Грегор Кобел - 1:1. Дортмунд опита да върне аванса си и понатисна съперника си, като в 38-ата минута Лабрович трябваше да спасява опасен шут от разстояние на Марсел Забитцер.

90+10' Schlusspfiff nach 9 ❓ Minuten Nachspielzeit, unser Doppelpacker #Claude-Maurice beschert uns hier drei Punkte gegen den @BVB! 🤩🤩👊#FCABVB pic.twitter.com/LLejMfcdkC

— FC Augsburg (@FCAugsburg) October 26, 2024

В началото на втората част обаче Аугсбург осъществи пълен обрат. Герой за тима отново бе французинът Клод-Морис, който в 50-ата минута се възползва от лошо изчистване на Емре Джан и с хубав техничен изстрел с десния крак за втори път матира Кобел - 2:1 за домакините. Борусия пък опита да се върне бързо в мача, но пропуски направи Джейми Байноу-Гитенс, който не успя на два пъти да преодолее Лабрович.

Отново младият англичанин, който бе най-активен за тима си през второто полувреме, бе близо до гола в 80-ата минута, но шутът му профуча край вратата на Аугсбург. В последните секунди на срещата пак Гитенс тества с далечен удар Лабрович, но хърватският страж улови. Имаше време и за втори жълт и респективно червен картон за направилия дебют млад играч на Борусия Алмугера Кабар.

Следвай ни:

Снимки: Imago