Наставникът на Наполи Антонио Конте беше категоричен, че отборът си е заслужил домакинския успех с 1:0 над Лече. Той също така призна, че ще наблюдава с интерес дербито между бившите си отбори Интер и Ювентус, които сега са му преки конкуренти в битката за титлата в Серия "А".

“Малко е това, за което мога да упрекна тима днес. Владеехме топката в 65% от времето, отправихме 24 удара и имахме 16 корнера. Лече се справи доста добре, защитавайки се организирано, но ние несъмнено атакувахме. Когато нападаш и не успяваш да преодолееш съпротивата, неизбежно се появява малко безпокойство и тревожност. Всъщност трябваше да успокоя момчетата, защото бях убеден, че рано или късно щяхме да пробием. Всички, които сме играли футбол, бихме искали да взимаме ранна преднина, но знаем, че трябва да показваме търпение, да си подаваме топката и да създаваме голови положения. Загубата на Лече с 0:6 беше инцидент, след като тимът беше с човек по-малко. Там показаха добра игра срещу Удинезе, Милан и Интер. Това е отбор с качества и може да те нарани на контраатака с Никола Кръстович и Ламек Банда. Така че се справихме добре с допускането на малко положения.

🔝 of Serie A

Antonio Conte took the loss at the start of the season personally 😤 pic.twitter.com/BOqfBunakT

— CBS Sports Golazo ⚽️ (@CBSSportsGolazo) October 26, 2024

Отменения гол на Джовани Ди Лоренцо? С ВАР сега никога не знаеш дали да празнуваш, или не. Видях, че Киалонда Гаспар беше на голлинията и реших, че няма засада, но не взех предвид вратаря. Така или иначе, не празнувах много при попадението, защото знаех, че това не означаваше, че мачът беше свършил. Ромелу Лукаку? Нека не се фокусираме всеки път върху отделни играчи. Дразнещо е за мен и футболистите постоянно да ни съдят. Определено ще гледам Интер - Ювентус, защото имам такава страст за този спорт, че е наложително да наблюдавам мач от подобно ниво. Знаем, че те са много, много силни отбори, и имаме огромно уважение към тях, така че ще се насладим на двубоя. Сега мислите ни са насочени към Милан, който определено е силен тим. Нека не забравяме, че той завърши с 22 точки пред Наполи миналия сезон и че инвестира сериозно на трансферния пазар. Събрахме необходимите точки, но никога не е разходка в парка да играеш на “Сан Сиро” както срещу Интер, така и срещу Милан”, коментира Конте след днешната победа.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages