Нападателят на Майнц 05 и германския национален отбор Йонатан Буркарт е с мускулна контузия и ще бъде извън игра за "известно време", съобщават от клуба от Първа Бундеслига в събота.

Буркарт е с травма след равенството 1:1 на Майнц с Борусия (Мьонхенгладбах) в  мача между двата тима в петък вечерта. Нападателят беше заменен принудително още в 20-ата минута на вчерашния двубой.

ℹ️ Jonny hat sich im gestrigen Spiel eine Muskelverletzung im Oberschenkel erlitten und wird vorerst ausfallen. Nadiem hat sich eine Kapselzerrung zugezogen und wird die kommenden Tage dosiert und belastungssteuernd trainieren. Gute Besserung, Jungs! ❤️‍🩹 pic.twitter.com/V1rBmM77Tw

— 1. FSV Mainz 05 (@1FSVMainz05) October 26, 2024

Очаква се 24-годишният играч да пропусне мача на Майнц срещу Байерн (Мюнхен) в турнира за купата на страната във вторник, както и срещата с Фрайбург от първенството на 3 ноември.

Буркарт дебютира за националния отбор на Германия на 11 октомври при победата с 2:1 срещу Босна и Херцеговина в Лигата на нациите.

Халфът на Майнц 05 Надим Амири също има мускулни проблеми и остава под въпрос за двубоя срещу баварците през следващата седмица, подготвяйки се по индивидуална програма.

Следвай ни:

Снимки: Imago