Отборът на РБ Лайпциг записа четвърти пореден шампионатен успех, след като осъществи обрат за победата с 3:1 като домакин на Фрайбург в двубой от осмия кръг на Бундеслигата. Така “биковете” спечелиха за седми пореден път срещу този съперник.

Гостите бяха тези, които поведоха в 15-ата минута, когато Рицу Доан засече с глава центриране на  Винченцо Грифо. Въпреки това Лайпциг се възползва от чистите си положения след почивката, когато реализира и трите си гола. В 47-ата минута Вили Орбан се разписа отблизо след асистенция на Бенямин Хенрикс. В 58-ата минута непокритият Лутсхарел Геертрюда също беше точен и така донесе пълния обрат в мача. В 78-ата минута резервата Андре Силва изведе Лоис Опенда, който заобиколи противниковия вратар и прати топката в мрежата за крайното 3:1. Въпреки победата в лагера на домакините се появиха и притеснения, тъй като техният титулярен страж Петер Гулачи се контузи и беше заменен на почивката от дебютиралия Маартен Вандервоорд.

Feels good 🥰 pic.twitter.com/802EIKnyMf

— RB Leipzig English (@RBLeipzig_EN) October 26, 2024

С този успех Лайпциг се изкачи еднолично на върха в класирането с актив от 20 точки преди гостуването на втория Байерн (Мюнхен) срещу Бохум. Фрайбург пък поне засега остава на третата позиция с 15 пункта, но може да бъде задминат от три отбора още този кръг.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages