Лидерът в Серия "А" Наполи записа пети пореден успех във всички турнири, след като спечели с 1:0 като домакин на Лече в ранния мач от днешната програма на деветия кръг в италианския елит.

Неаполитанците заслужено победиха, след като доминираха през почти целия двубой, отправяйки 24 удара в него. В 26-ата минута техният капитан Джовани Ди Лоренцо се разписа, но голът беше отменен поради негова засада. В 34-ата минута гостите също бяха близо до попадение, но първо Алекс Мерет изби удар с глава на Федерико Басчирото, а след това Алесандро Бонджорно също с глава изчисти топката от голлинията след добавката на Киалонда Гаспар. След почивката домакините продължиха да натискат и в 73-тата минута Джовани Ди Лоренцо отново беше точен, като в този случай неговият гол беше признат за редовен. При центриране от корнер Владимиро Фалконе отрази изстрела с глава на Скот Мактоминей, но десният бек дотича и от втория си опит успя да добута топката във вратата за крайното 1:0.

Така Наполи остава на върха в класирането с актив от 22 точки, увеличавайки дистанцията си спрямо втория Интер (17 т.) и третия Ювентус (16 т.) преди утрешното дерби помежду им. Лече пък продължава да заема предпоследната 19-а позиция със своите 5 пункта.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages