Брайтън не успя да победи Уулвърхамптън у дома, а с това пропусна и шанса да изпревари Арсенал във временното класиране и да се намести в топ 4 на Премиър лийг. “Чайките” водеха с два гола до 88-ата минута, но в крайна сметка “вълците” се пребориха за точката, с която се измъкнаха от последното място.

В състава на домакините имаше три промени в сравнение с победата над Нюкасъл. Каору Митома, Жан Пол ван Хеке и Первис Еступинан започнаха. Дани Уелбек имаше контузия в гърба, но премина късния фитнес тест и стартира. По време на загрявката капитанът Люис Дънк получи контузия и бе заменен от Игор Хулио.

В 11-те на Уулвс имаше само една промяна от мача с Манчестър Сити. Жозе Са застана на вратата за сметка на контузия Сам Джонстън.

Дойл пропусна страхотна възможност да даде летящ старт на гостите в деветата минута, когато от чиста позиция стреля над вратата. След това Брайтън очаквано доминираше, но “вълците” се защитаваха добре до 45-ата минута, когато Са сгреши, подаде право Кадиоглу, който бързо продължи към Рутер. Последният изведе много добре Уелбек, който стреля в далечния ъгъл за 1:0.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿⚡️ Danny Welbeck has 6 goals in 9 Premier League games this season. 📈

Not bad for a 33-year-old. 🍷 pic.twitter.com/JHo2zXENma

— EuroFoot (@eurofootcom) October 26, 2024

Уулвърхамптън заигра доста по-добре през второто полувреме, но отново допусна гол във вратата си. В 85-ата минута Евън Фъргюсън получи от Лампти, задържа добре и стреля в ъгъла за 2:0. Брайтън обаче някак успя да пропилее този аванс. В 88-ата минута Раян Аит-Нури намали, след като топката се озова в него след центриране от корнер и отблизо се разписа. В добавеното време Матеус Куня изравни след удар след границата на наказателното поле и рикошет в крака на бранител, а след това и в напречната греда.

Следвай ни:

Снимки: Imago