Българският защитник Андреа Христов започна като титуляр и си изкара директен червен картон при равенството 1:1 на неговия отбор Козенца с гостуващия Юве Стабия в двубой от десетия кръг на Серия "Б".

Христов първоначално получи само жълт картон за свое остро влизане в глезена на противниковия нападател Андреа Адоранте, но след проверка с ВАР главният съдия реши да изгони с червен картон родния бранител в 66-ата минута. Преди това гостите поведоха в резултата с гол на Фабио Майстро в 16-ата минута, а в 39-ата “вълците” изравниха чрез попадение на Мануел Ричарди.

🆗 FULL TIME | #CosenzaJuveStabia#ForzaJuveStabia #FollowTheWasps #SerieBKT pic.twitter.com/mJVfgdkzPr

— S.S. Juve Stabia 1907 (@ssjuvestabiaspa) October 26, 2024

Междувременно, българският национал Валентин Антов за първи път през сезона започна като резерва при домакинския успех на неговия Кремонезе с 2:1 над Салернитана. Все пак той се появи в игра в 86-ата минута на мястото на контузилия се Томазо Барбиери. “Гриджоросите” стигнаха до победата след голове на Микеле Колоколо (20’) и Федерико Бонацоли (45’), а гостите успяха да вкарат само едно попадение чрез Джан Марко Ферари (55’).

FULL TIME

🏆 Serie BKT
⚽ Cremonese-Salernitana 2⃣-1⃣
⌛🔚 Le reti nel primo tempo di Collocolo e Bonazzoli valgono la seconda vittoria consecutiva. Dai Cremo 🩶❤️

🖊️https://t.co/oEPTxjnBZf #AmarsiAncora #forzagrigiorossi #daiCremo #SerieBKT #CreSal pic.twitter.com/NQMpUaKf8z

— U.S. Cremonese (@USCremonese) October 26, 2024

Със своите 17 точки Кремонезе заема четвъртото място в класирането, където Козенца е на предпоследното 19-о място с 8 пункта заради наказанието си от 4 точки. Юве Стабия е пети с 16 пункта, а със своите 11 Салернитана е на 15-ата позиция.

Следвай ни:

Снимки: Imago