Гол секунди преди изтичането на добавеното време лиши Астън Вила от домакинска победа над Борнемут в среща от 9-ия кръг на Висшата лига. Мачът завърши при 1:1, след като Еванилсон изравни за гостите в самия край. Дотогава това отборът на Унай Емери крачеше към успеха след попадение на Рос Баркли в 76-ата.

С тези резултат Вила пропусна шанса да се доближи на точка до втория Ливърпул. “Черешките” с в средата на класирането, а сега във втори пореден кръг объркват сметките на водещ отбор, след като преди седмица надвиха Арсенал.

И този път водеща роля на терена имаха резервите на Астън Вила. Трима от тях - Ян Маатсен, Леон Бейли и Баркли комбинираха помежду си за попадението за 1:0. Джон Дюран, който обикновено привлича вниманието с важен гол, този път беше на другия полюс. Той пак се появи като смяна, но направи голям пропуск още при 0:0. После пък в края точно колумбиецът не покри Еванилсон при изравнителното попадение.

Дни след успеха си над Болоня в Шампионската лига Астън Вила изигра среща, която много напомняше на други по-рано през кампанията. С постепенен натиск тимът стигна до гол през втората част, след като преди това имаше много други възможности. В 76-ата Баркли насочи кълбото в мрежата и на “Вила Парк” вече виждаха поредните три точки.

Дойде обаче въпросното продължение, когато Борнемут стигна до точката.

Малко преди гола за 1:1 гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Леон Бейли в наказателното поле, но съдията Крис Кавана прецени, че в случая не трябва да се отсъжда наказателен удар.

Следвай ни: